Ako si udržať a predĺžiť dovolenkové opálenie?

 

Letné prázdniny sú v plnom prúde a mnoho z vás má už letnú dovolenku za sebou, ste oddýchnutí, zrelaxovaní a plní energie. Pokožka je krásne bronzová a všetci samozrejme chceme, aby taká vydržala čo najdlhšie. Bez ohľadu na to, aký spôsob opálenia ste pre svoj dokonalý odtieň zvolili, vaše opálenie nevydrží večne. To, ako skoro oň prídete, je len vo vašich rukách.

 

ako-si-udrzat-opalenie

 

Počas leta dávame svojej pokožke poriadne zabrať. Vplyvom slnka, morskej, či chlórovej vody v bazéne sa pokožka namáha a celkovo vyčerpáva. Následne vysychá a sama sa pomaly regeneruje vytváraním nových vrstiev. Súbežne sa však zbavuje aj starých vrstiev a tým odchádza opálenie a vy postupne blednete.

 

Dáme vám preto niekoľko tipov, ako proces blednutia čo najviac spomaliť a tým si udržať svoje opálenie čo najdlhšie.

 

Hydratácia pokožky

Hydratácia je základom života ako-takého a pri udržaní letného opálenia hrá zásadnú rolu. Na hydratáciu pokožky nezabúdame počas opaľovania, no po príchode domov ju zväčša odsúvate na druhú koľaj. Jednorazové použitie krému po opaľovaní určite nestačí. Kolotoč povinností je neúprosný, času je málo, no bronzový odtieň opálenia si dokážete predĺžiť len dôslednou a pravidelnou hydratáciu pokožky.

Ideálny je interval ráno a večer, v najlepšom prípade vždy, keď máte na pokožke suchý, ťahavý pocit.

Pokiaľ ide o zloženie hydratačných prípravkov, ideálne sú paradoxne produkty s najnižším obsahom vody. Najlepšie je v tomto prípade použitie prírodných olejov a tukov. Tie sa prirodzene vstrebú do pokožky, hydratujú ju a vyživujú.

 

 

Vnútorná hydratácia

Pri hydratácii zvonka nekončíme. Ďalšou veľmi potrebnou vecou pre udržanie opálenia je vnútorná hydratácia = pitný režim. Poviete si: „Samozrejme, to je jasné“. Ale priznajte, kto z vás dodržiava pitný režim cez letné mesiace a hlavne v období dovoleniek?

V potrebnej miere skoro nikto.

Pamätajte, že do pitného režimu sa nepočíta káva (ani latte), alkohol, sladené drinky a pod.. Najlepšie doplnenie pitného režimu je minerálnou vodou, čistou vodou, či kvalitným bylinkovým, alebo zeleným čajom.

 

 

Profesionálne produkty na udržanie opálenia

Plné (tmavé) opálenie, ktoré ste si priniesli z dovolenky vydrží cca 2-3 týždne. Postupne začína blednúťdo 1-2 mesiacov (podľa starostlivosti) sa úplne stratí. Ak sa svojho krásneho, snedého opálenia nechcete vzdať, ideálnym a zároveň najjednoduchším riešením je použitie samoopaľovacích prípravkov.

Nie však hocijakých, ktoré prevažne farbia pokožku zvonku, pretože by s vrchnými vrstvami odišlo i takto vytvorené opálenie.

 

Odporúčame vám použiť naozaj kvalitné produkty s obsahom samoopaľovacích látok na báze prírodných cukrov. Tie vytvárajú opálenie prirodzenou reakciou s vašim pigmentom priamo v pokožke, nie na povrchu. Rovnaký proces, ako pri opaľovaní na slnku, no bez UV žiarenia.

Vaše dovolenkové opálenie síce postupne mizne, no pigment v pokožke nezačne blednúť, pretože ho plne nahrádza opálenie vytvorené samoopaľovacím mliekom, alebo krémom. Odtieň je prirodzený a častokrát ani sami nepoznáte rozdiel.

 

V našej ponuke nájdete množstvo produktov, ktoré udržia vaše opálenie. S prihliadnutím na recenzie našich zákazníkov, jednoduchosť použitia a výsledného opálenia, by sme vám odporučili tieto:

 

Samoopaľovacie produkty na tvár a celé telo

Samoopalovacia-pena-He-Shi-Rapid-1Hour-Mousse

He-Shi Rapid 1Hour Mousse 150ml

Luxusná samoopaľovacia pena na tvár a celé telo, ktorá opaľuje pokožku už za 1 hodinu a vytvára dokonale rovnomerné opálenie. Hĺbku a intenzitu opálenia si naviac môžete regulovať dobou pôsobenia pri aplikácii.

Samoopalovaci-hydratacny-krem-He-Shi-Day-To-Day-Gradual-Tan

He-Shi Day To Day Gradual Tan 200ml

Ľahký hydratačný krém na každodenné použitie, ktorý postupne vytvára a udržuje jemné bronzové opálenie. Ideálny pre ľudí s aktívnym životným štýlom.

 

 

Samoopaľovacie produkty na tvár a dekolt

 Samoopalovaci-voda-He-Shi-H2O-GLOW-Hyaluronic-Facial-Mist

He-Shi H2O GLOW Hyaluronic Facial Mist 100ml

Najnovšia samoopaľovacia voda na pleť a dekolt. Špeciálne navrhnutá pre rýchle vytvorenie opálenia na jemnejšej pokožke tváre tak, aby neupchávala póry. Ideálna pre dni bez make-upu. Extra pridaním kyseliny hyalurónovej dokonale hydratuje vašu pleť, odstraňuje jemné vrásky, spevňuje pleť a vytvára bronzové opálenie.

Samoopalovaci-balzam-He-Shi-Overnight-Hyaluronic-Tan-Balm

He-Shi Overnight Hyaluronic Tan Balm 50ml

Exkluzívny samoopaľovací balzam na pleť a dekolt. Kombinácia silných anti-ageing zložiek, kyseliny hyalurónovej, jojobového proteínu a mandľového oleja funguje ako 3v1. Počas noci spevňuje a vyživuje pokožku, odstraňuje jemné vrásky a postupne vytvára bronzové opálenie.

 

 

Pravidelným používaním správneho samoopaľovacieho prípravku vaša pokožka v podstate nikdy úplne nevybledne. Hydratačné zložky obsiahnuté v zložení spomalia odlupovanie pokožky (blednutie) a opálený odtieň neustále doplňujú samoopaľovacie látky. Farba opálenia sa ani v najmenšom nemení a svoj dovolenkový odtieň si môžete udržať i počas jesene, či zimy.

 

Dodržiavaním týchto jednoduchých tipov a výberom správneho produktu si nielen udržíte svieži mladistvý vzhľad pokožky, ale zároveň neprídete o krásny opálený odtieň, ktorý vám tak pristane.

Späť do obchodu