Prečo je tak dôležité urobiť si jarný peeling pokožky?

Pokožka je jedným z najdôležitejších a najväčších orgánov tela. Nielenže nás chráni pred vonkajšími vplyvmi, ale zamedzuje tiež preniknutiu baktérií a vírusov do tela. Je veľmi dôležité, aby sme sa o ňu dostatočne starali. Niet nad zdravo vyzerajúcu, pružnú a hydratovanú pokožku, ktorá pôsobí sviežo a mlado.

peeling

Po období zimy a po chladnejšom počasí je pokožka vysušená, popraskaná. Na tele objavujeme zhrubnuté miesta, najmä na kolenách, lakťoch, členkoch aj na hánkach rúk. Naša pokožka má našťastie samoregeneračnú schopnosť a postupne sa zbavuje starých odumretých vrstiev, ktoré nahradzuje novými. Tento proces je však zdĺhavý a vzhľadom na aktuálne rýchle striedanie ročných období (s takmer úplnou absenciou prechodného obdobia), to prirodzenou cestou do príchodu leta len veľmi ťažko stihne.

 

Najjednoduchším spôsobom, ako jej pomôcť je urobiť si dôkladný peeling.

 

Exfoliáciou (peelingom) viac ako 2-násobne urýchlime obnovu pokožky jednoducho tým, že ju mechanicky zbavíme odumretých vrstiev. Jemné abrazívne čiastočky obsiahnuté v peelingu odstránia vrchné vrstvy a mŕtve kožné bunky potom jednoducho zmyjeme. Naša pokožka bude vďaka peelingu lepšie dýchať, koža pôsobiť sviežo, póry budú viditeľne menšie a čistejšie. Zjednotí sa tiež tón našej pleti a čo je potešujúce, zamedzíme aj zarastaniu chĺpkov po holení a depilácii.

 

Prečo je dôležité urobiť si peeling celej pokožky tela a tváre práve na jar?

 

Akonáhle absolvujete prvé jarné slnenie bez peelingu, výsledný efekt krásne opálenej pokožky bude trvať len veľmi krátko. Už po pár dňoch sa pokožka začne lúpať a vytvárať mapy. UV žiarenie tomu len pomôže a na zhrubnutej pokožke vytvorí tmavšie miesta. Aj tie sa začnú lúpať a tak stále dookola. „Veď to poznáte.“ Kým sa odtieň opálenia zjednotí, trvá to až do začiatku leta.

Ak preferujete zdravé opaľovanie pomocou samoopaľovacích prípravkov zásadné je použitie špeciálne vyvinutého peelingu na prípravu pokožky pred aplikáciou samoopaľovacieho prípravku. Pre vytvorenie dokonalého a dlho trvajúceho opálenia je tento krok veľmi dôležitý. Nielenže odstráni odumreté kožné bunky, ale zároveň pokožku dôkladne vyčistí a zbaví ju mastnoty. Správne vykonaný peeling výrazne predĺžite životnosť získaného opálenia.

Dôležité je držať sa odporúčaní výrobcov samoopaľovacích prípravkov a používať vždy iba peeling korešpondujúci so zložením samoopaľovacieho produktu. Iný peeling môže na Vašej pokožke zanechať okom neviditeľný film, cez ktorý nedokážu samoopaľovacie zložky preniknúť do pokožky, čo môže spôsobiť nedostatočné vstrebanie látok a následné fľaky.

 

Ako si vybrať dobrý peeling?

 

Každý peeling si vždy vyberajte svedomito. Preferujte tie s prírodným a čo najjemnejším zložením. Skontrolujte si tiež použitie konkrétneho peelingu, nie všetky sú univerzálne a použiteľné na telo aj na tvár.

 

Ako správne používať peeling?

 

Najvhodnejšie je použiť peeling počas sprchovania, alebo kúpania. Naneste na tvár a celé telo a dôkladne krúživými pohybmi rozotierajte po pokožke. Drobné abrazívne častice obsiahnuté v peelingu zbavia pokožku odumretých vrstiev a vyhladia jej povrch. Pre jednoduchšie použitie a intenzívnejší účinok môžete peeling použiť v kombinácii so špeciálnymi peelingovými rukavicami. 

Zvláštnu pozornosť pri peelingu venujte lakťom, kolenám a chodidlám, kde je koža najtvrdšia.

Po dokončení peelingovej procedúry si doprajte naozaj výdatnú sprchu, ktorou dôkladne opláchnete pokožku a zmyjete všetky zvyšky po peelingu. Doporučený interval použitia peelingu je raz za týždeň, častejšie použitie nie je potrebné.

 

 

Pripravte svoju pokožku na svoje prvé tohtoročné opálenie správne, nezabúdajte na celkovú ochranu pokožky a opaľujte sa s rozumom :)

Späť do obchodu