Ako spoznáte kvalitný Samoopaľovací krém?

Na trhu je veľa výrobkov a značiek s titulom „samoopaľovací“, ktoré sa zväčša radia do skupiny vedľajších produktov známych kozmetických značiek. Cieľom je samozrejme pokryť čo najširšie portfólio použitia, či už pod známou značkou, alebo vytvorením sezónneho brandu.

Výsledok po použití týchto produktov vás v najlepšom prípade uspokojí len čiastočne, v horších prípadoch skončí rovno katastrofou.

Zahoďme však všetky predsudky a pozrime sa, ako to vlastne s tými „samoopaľovacími zázrakmi“ je.

 

ako-spoznat-kvalitny-samoopalovaci-krem

 

Ako si vybrať dokonalý samoopaľovací produkt, ktorého výsledkom bude aj dokonalé opálenie?

Prvým a zároveň najdôležitejším ukazovateľom pri voľbe produktu je vybrať si výrobcu, ktorého hlavným a základným produktom je práve samoopaľovací produkt. Výrobcu resp. značku, ktorá všetky zdroje investuje do výskumu, výroby a propagácie produktov na samoopaľovanie. Len to sú ozajstní špecialisti v danej oblasti a dokážu na trh priniesť produkty, ktoré naozaj fungujú.

 

 

Informujte sa

V dnešnej dobe internetu a soc. sietí, nie je problém behom pár minút nájsť všetky potrebné informácie na firemných profiloch a stránkach venovaných tejto téme. Korektné informácie, ktoré vám nielen pomôžu pri výbere, ale zároveň prinášajú hodnotný obsah, recenzie a tipy, ako robiť veci správne.

 

 

Nemenej podstatné je to, kde sa rozhodnete nakupovať

Rovnakých kritérií sa držte i pri nákupe samoopaľovacích produktov a služieb. V kozmetickom salóne vám vždy dajú kvalitnejšie informácie o danom produkte a jeho použití, ako na pokladni v drogérii, alebo na info-pulte v samoobsluhe.

Nespoliehajte sa na pár viet na obale, ktoré zväčša pojednávajú o „zázračnom výsledku“ a to všetko za polovičnú cenu.

Pokiaľ zvolíte pohodlnejšiu formu nakupovania cez internet, navštevujte špecializované e-shopy zamerané na samoopaľovaciu kozmetiku, ktoré okrem konkrétnych produktov ponúkajú i kvalitné informácie a nájdete tam odpovede na najčastejšie otázky ohľadom samoopaľovania, vlastností produktov a ich aplikácie.

Nebojte sa zavolať na infolinku, napísať e-mail, alebo správu a nechať si poradiť. Len vtedy zistíte, či kupujete od skutočných odborníkov, ktorí vedia čo potrebujete.

 

 

Aké sú hlavné rozdiely medzi samoopaľovacími produktami?

Čo odlišuje jednotlivé produkty a výrobcov a na čo si treba dať najväčší pozor pri výbere?

Rovnako, ako pri ochranných krémoch s SPF faktorom i pri výbere produktov, ktoré poskytnú opálenie bez UV žiarenia, je dôležité vedieť, ako fungujú.

Naozaj kvalitný produkt na vytvorenie opálenia tou najzdravšou formou neobsahuje žiadne farbivá, ani látky, ktoré by mohli spôsobovať neprirodzenú farbu. Každý človek má predsa iný odtieň pokožky a preto nie je možné, ani prirodzené ho len tak povrchovo zafarbiť.

Jedinú farebnú prímes samoopaľovacích produktov tvorí indikátor tzv. (sprievodná farba), ktorá sa do zloženia pridáva zámerne, aby jasne indikovala miesta, kde bol prípravok už nanesený. Tým zabezpečuje rovnomerné rozotrenie krému. Je na báze vody a tak sa po dokončení procesu aplikácie jednoducho zmyje vodou.

 

 

Zloženie kvalitných samoopaľovacích prípravkov

Ďalším znakom, podľa ktorého spoznáte ten správny samoopaľovací produkt pre vaše opálenie, je jeho zloženie. Hlavnou aktívnou zložkou naozaj kvalitných výrobkov sú prírodné sacharidy DHA (dihydroxyaceton), alebo Erytrulóza, v najlepšom prípade ich kombinácia.

Chemické vzorce ohľadom monosacharidov s ketónovou skupinou a uhlíkové reťazce necháme pre chemikov. V jednoduchosti to funguje nasledovne: DHA a Erytrulóza reagujú s bielkovinou (keratínom) obsiahnutom v našom tele a prirodzenou reakciou vzniká vo vrchnej vrstve pokožky spektrum farieb (opálenie).

Proces je veľmi podobný prírodnému opaľovaniu, ale bez škodlivého UV žiarenia, ktoré poškodzuje hlbšie vrstvy pokožky. Nahrádzajú ho prírodné cukry DHA a Erytrulóza, ktoré však pôsobia vo vrchnejšej vrstve pokožky a preto výsledné opálenie vydrží kratšie.

 

 

Vyššia cena je úmerná výsledku opálenia

V porovnaní s bežnými kozmetickými produktami z kategórie opaľovanie, musíte pri kvalitnom samoopaľovacom produkte počítať i s vyššou cenou. Tá je však pri správnom výbere priamo úmerná výsledku v podobe dokonalého bronzového opálenia.

 

 

Ak by ste sa v ponuke samoopaľovacích produktov predsa len nevedeli zorientovať, alebo sa stále rozhodujete, ktorý krém, či samoopaľovacie mlieko je pre vás to pravé, neváhajte si pozrieť našu ponuku, alebo sa nás rovno opýtajte.

SamoopaľovacíSvet sa už viac ako 12 rokov stará o dokonalé a zdravé opálenie našich zákazníkov a všetky naše samoopaľovacie produkty spĺňajú tie najprísnejšie kritériá v tejto oblasti. Sme tu pre vás 24/7 a nezabudnite: Opaľujte sa s rozumom.

Späť do obchodu