Ako je to s používaním samoopaľovacích krémov v tehotenstve a pri dojčení?

 

V minulosti bolo tehotenstvo a ranné štádium materstva vnímané rôzne a ženám sa často odopieralo zúčastňovať sa pomerne bežných aktivít. To sa v posledných rokoch našťastie výrazne zmenilo a je skvelé vidieť tehotné a dojčiace ženy žiť aktívnym životným štýlom. Koniec koncov, s dieťaťom život nekončí. Je však samozrejme namieste dodržiavať v tomto období určité zásady, aj čo sa (samo)opaľovania týka.

 

Ako je to s používaním samoopaľovacích krémov v tehotenstve a pri dojčení

 

Opaľovanie v tehotenstve? Prečo?

Že nevidíte dôvod, prečo by mala žena v tehotenstve túžiť po opálenom tele? Cítiť sa a vyzerať skvelo, chce každá žena neustále, tak prečo nie aj v tehotenstve?

Navyše aj v tejto dobe sa môže vyskytnúť špeciálna príležitosť, vďaka ktorej budete chcieť aspoň trochu, skrášliť svoju pokožku. Napríklad keď sa chystáte zúčastniť veľkej rodinnej oslavy, alebo svadby. Dôvodom pre túžbu po príťažlivom tóne pokožky môže byť napríklad tehotenské fotenie.

 

Samoopaľovacia kozmetika a tehotenstvo ide krásne dohromady

Opaľovanie bruška sa v tehotenstve príliš neodporúča, pretože pokožka namáhaná napínaním je náchylnejšia na spálenie. Pri gravidite by ste sa všeobecne mali vyhýbať cielenému vystavovaniu UV žiareniu, návštevy solária a používaniu bežných opaľovacích krémov, ktoré môžu obsahovať chemické látky. Pokiaľ si však aj v tejto životnej fáze chcete dopriať prirodzené sexy opálenie, je pre vás ideálnou voľbou samoopaľovacia kozmetika.

 

Nie každá kozmetika je však pre tehotné skutočne vhodná. Rovnako ako u akejkoľvek inej, aj u samoopaľovacej je potrebné zamerať sa na produkty, ktoré:

  • majú prírodné zloženie (ideálne na báze prírodných trieslovín),
  • neobsahujú parabény a iné chemické konzervanty,
  • majú označenie „bezpečné v tehotenstve”.

 

Okrem zloženia samoopaľovacej kozmetiky sledujte aj vôňu, vhodná je skôr neutrálna. Je všeobecne známe, že tehotné ženy citlivejšie reagujú na rôzne arómy. Aj do tejto doby obľúbená sladká vôňa môže zrazu kvôli hormónom, zdvíhať žalúdok. Preto odporúčame siahnuť po produktoch s jemnou parfumáciou, alebo úplne bez parfumácie.

Vieme, aká dôležitá je v tomto období hydratácia pokožky, aby sa predchádzalo popraskaniu kože v dôsledku jej veľkého napnutia. Vyberte si preto samoopaľovaciu kozmetiku, ktorá zároveň hydratuje. Ideálne toto spĺňajú napr. produkty značky He-Shi.

Keď dodržíte všetky naše odporúčania, nie je potrebné sa samoopaľovania v tehotenstve báť.

 

Samoopaľovací krém pri dojčení nevadí, ale…

Pokiaľ ste čerstvou mamičkou (gratulujeme) a napriek všetkým novým povinnostiam okolo bábätka chcete stále vyzerať skvele, žiadny problém. Kvalitných samoopaľovacích produktov sa nemusíte vzdávať ani pri dojčení.

Vyhnite sa však aplikácii v oblasti pŕs, pretože tie by ste v tomto období mali ošetrovať výhradne špeciálnou prírodnou kozmetikou a olejmi určenými pre dojčiace mamičky.

  • Sú nezávadné pre bábätko.
  • Pomáhajú udržať vašu pokožku správne hydratovanú a elastickú.
  • Zvyšujú odolnosť kože voči extrémnej záťaži, ktorej je v danom období vystavená.

 

Vŕta vám v hlave otázka, či sa samoopaľovacia kozmetika nemôže dostať z matky na dieťa? Odpoveď znie jednoznačne nie. Tieto produkty fungujú na princípe prirodzenej reakcie prírodných cukrov s vaším pigmentom a z toho dôvodu zostáva opálenie uzamknuté v pokožke. Nie je to žiadna farba, ktorá sa natrie na povrch kože a môže sa zmyť, alebo zotrieť.

 

Po samoopaľovacích produktoch určite rady siahnete aj z toho dôvodu, že pri starostlivosti o deti a domácnosť veľa času na opaľovanie nezostáva. Samoopalováky predstavujú najrýchlejšiu, najbezpečnejšiu a najspoľahlivejšiu cestu, ako dosiahnuť krásne opálený vzhľad pokožky. Poraďte sa s nami ohľadom výberu najvhodnejšieho typu kozmetiky.

 

 

ZDROJ FOTO: Freepik

Späť do obchodu