Samoopaľovací nástrek - Ako správne pripraviť pokožku?

Samoopaľovací nástrek je aktuálne najpohodlnejším a zároveň najzdravším spôsobom, ako získať bronzové opálenie. Dokonalý sexi odtieň doslova za pár minút vo vašom obľúbenom salóne, alebo priamo u vás doma.

Na našom trhu nájdete niekoľko značiek samoopaľovacích nástrekov, niektoré sú lepšie, niektoré naopak horšie. Aj samotná procedúra nástreku môže byť rozdielna podľa konkrétnej značky.

Jednu vec však majú všetky spoločnú.

Ak chcete dosiahnuť 100% výsledok dokonalého opálenia nielen bezprostredne po nástreku, ale aj počas celej doby jeho trvania, je veľmi dôležité svoju pokožku správne pripraviť.

 

nastrekove-opalenie-1

 

 

PRED APLIKÁCIOU

 

Peeling, holenie, depiláciu, epiláciu a pod. odporúčame vykonávať minimálne 24hodín (ideálne 48 hod.) pred aplikáciou opálenia, aby pokožka mala čas sa dostatočne zregenerovať a upokojiť.

Deň pred nástrekom (ideálne večer) je dôležité urobiť si peeling celého tela, ktorý zbaví pokožku odumretých kožných buniek a dokonale ju vyčistí. Odporúčame použitie niektorej z peelingových rukavíc z našej ponuky doplnkových produktov.

Pri peelingu nepoužívajte čistiace prípravky a peeling s hydratačnými zložkami (krémové-olejové), pretože by mohli reagovať so samoopaľovacími látkami, prípadne by na pokožke mohli zanechať neviditeľný film (krémový povlak), ktorý by mohol spôsobiť nerovnomerné vstrebanie opálenia (škvrny, fľaky, alebo skrátené trvanie opálenia).

Na procedúru treba mať pokožku zbavenú deodoratu, parfumu, hydratačného krému/oleja, všetkých líčidiel a make-upu.

Pred samotným nástrekom je ideálne dať si naozaj výdatnú (horúcu) sprchu, ktorou zmyjete všetky zvyšky inej kozmetiky a jemnej mastnoty. Sprchu ukončite studenšou vodou pre stiahnutie pórov.

 

PO APLIKÁCII

 

Po aplikácii budete vo väčšine prípadov okamžite hnedá – to však nie je opálenie, ale len indikačná-sprievodná farba, aby bolo pri aplikácii vidieť, kde je už nástrek nanesený a kde nie. Toto je jediná farba obsiahnutá v naozaj kvalitných nástrekových emulziách, samoopaľovacie zložky (prírodné triesloviny) sú totiž okom neviditeľné.

Na vytvorenie požadovaného opálenia je potrebné samoopaľovací nástrek nechať pôsobiť 4-8 hodín (prípadne celú noc). Platí tu pravidlo, čím dlhšie si necháte samoopaľovací nástrek pôsobiť, tým bude výsledné opálenie tmavšie a výraznejšie.

V tomto čase nie je vhodné vykonávať činnosti spojené s nadmernou fyzickou záťažou (následné potenie), vystavovať sa vplyvom počasia (dážď, sneženie), venovať sa činnostiam, ktoré priamo vplývajú na ľudskú pokožku.

Posledným krokom je opäť výdatná sprcha, no tento krát už bez peelingu, hubky, alebo čistiacej lufy. Použiť môžete akýkoľvek sprchový prípravok, gél, krém (samozrejme bez peelingových častíc) a dôkladne opláchnite zvyšky sprievodnej farby, ktorá na pokožke zostala po striekaní.

Bezprostredne po osprchovaní pokožku osušte a uzamknite svoje nové opálenie tak, že sa naozaj poctivo hydratujete hydratačným mliekom, olejom, alebo telovým maslom.  

Zhruba 12 hodín po sprche sa ešte samoopaľovacie zložky v pokožke rozvíjajú, takže výsledné opálenie je naplno rozvinuté až 24 hodín po nástrekovej procedúre.

 

Posledným a zároveň jedným z najdôležitejších krokov ako si svoje nové opálenie udržať v 100% kondícii je hydratácia. Vzniknuté opálenie je súčasť pokožky, preto je potrebná pravidelná hydratácia celého tela počas celej doby trvania opálenia.

 

nastrekove-opalenie

 

Ak si pre svoj bronzový odtieň zvolíte opálenie nástrekom, tieto informácie by vám mal poskytnúť salón, prípadne Tanning Expert už pri objednávaní sa na procedúru. Ak ich dodržíte s určitosťou sa vyhnete nepríjemnostiam ako: fľaky, škvrny, neprirodzená farba, obtieranie o šaty a nerovnomerné schádzanie opálenia...

 

Služby profesionálneho nástrekového opálnia môžete tiež využiť v sieti našich partnerských salónov Fake Bake.

 

Späť do obchodu