3 tipy ako pripraviť pokožku na letné opaľovanie

Opaľovacia sezóna nám pomaly ale isto začína, a aj keď to tento rok vďaka všetkým dobre známym okolnostiam zatiaľ veľmi nevyzerá na dovolenku v zahraničí, o to viac by sme si mali dopriať krásne opálenie, aby naše dni boli radostnejšie a krajšie. V situáciach, ako je táto je najlepšie si robiť malé radosti. A k nim v letnej sezóne určite patrí aj žiarivé a sexi opálenie. 

 

priprava-pokozka-na-opalovanie

 

Ak chcete docieliť, aby bolo opálenie krásne, zdravé a dlhotrvácne, treba začať ešte skôr, než svoju pokožku prvýkrát v tejto sezóne vystavíte slnečným lúčom. Dôležité je dopriať jej adekvátnu prípravu a starostlivosť ešte pred samotným opaľovaním.

 

Že neviete ako na to?

Poradíme vám 3 jednoduché tipy ako docieliť čo najlepší výsledok. 

 

1. Peeling

Prvým krokom je naozaj dôkladný peeling.

Ten je pre vašu pokožku prospešný počas celého roka, ale kľúčový práve v jarnom období, najmä z toho dôvodu, aby ste vašu pokožku zbavili odumretých vrstiev a mastnoty a dopriali jej dokonalú obnovu. Pleť je vďaka vhodne zvolenému a prevedenému peelingu ľahšia, lepšie dýcha, pôsobí zdravým a sviežim dojmom, póry sú viditeľne menšie a čistejšie, tón pleti je zjednotený a výrazne zamedzuje zarastaniu chĺpkov po holení i depilácii.

V prípade, ak by ste tento krok vynechali a začali by ste sa vystavovať slnečnému žiareniu bez ošetrenia pokožky peelingom, hrozí vám, že výsledné opálenie vydrží len krátke obdobie, pretože už po niekoľkých dňoch sa vám môže začať pokožka šúpať a vytvárať nepekné pigmentové mapy. A taktiež môžu byť výsledkom farebné nerovnosti, pretože na zrubnutej pokožke  môžu vzniknúť tmavšie miesta, ktoré sa taktiež začnú šúpať. Tieto neduhy by vám mohli skomplikovať proces docielenia jednotného farebného tónu vašej pokožky.

Ak pri peelingovej procedúre chcete dosiahnuť naozaj dobré výsledky, odporúčame vám použitie niektorej z peelingových rukavíc z našej ponuky doplnkových produktov.

 

Pozrite si tiež náš článok: „Prečo je tak dôležité urobiť si jarný peeling pokožky?“ ,kde sa dozviete podrobnejšie informácie ohľadom tejto témy.

 

2. Odstránenie chĺpkov

Druhým, nemenej dôležitým krokom pred samotným opaľovaním, je odstránenie chĺpkov.

V súčasnosti viete nájsť na trhu rôzne spôsoby a je len na vás, ktorý z nich si zvolíte a ktorý bude najviac vyhovovať vašej pokožke. Môžete zvoliť klasické holenie žiletkou, alebo depiláciu elektrickým depilačným strojčekom, v tomto prípade vám odporúčame vykonať peeling pred aj po holení, aby ste zabránili zarastaniu chĺpkov. Veľmi populárne je aj odstraňovanie chĺpkov voskom, alebo cukrovou trstinou. V súčasnosti sú dostupné prípravky, ktoré vám túto procedúru umožňujú vykonať aj doma. Pokiaľ však nemáte dostatočné skúsenosti a nechcete si spôsobiť úraz v podobe poranenej pokožky alebo podliatín, odporúčame  návštevu špecializovaného kozmetického salónu.

Najväčší boom v tomto období zažíva epilácia prostredníctvom laseru. V súčasnosti sú na trhu dostupné prístroje, ktoré viete použiť aj v pohodlí domova, ale aj tu by sme na začiatok odporúčali návštevu špecializovaného salóna alebo kliniky. Tento spôsob je však zo všetkých spomenutých najnákladnejší, ale taktiež najúčinnejší aj najtrvácnejší.

 

3. Základ v podobe samoopaľovacieho prípravku

Aj tu máte viacero možností, ktorý z dostupných spôsobov a možností môžete zvoliť.

Najrozšírenejším sú samoopaľovacie produkty, ktoré už dávno nie sú tým, čím bývali. V súčasnosti je na trhu dostupná úplne nová generácia samoopaľovacích prípravkov, ktoré fungujú na báze prirodzenej reakcie pokožky s prípravkom a opálenie tak vzniká priamo v pokožke rovnako, ako pri opaľovaní sa na slnku. Nefarbia pokožku povrchovo, čím sa predchádza nedokonalostiam ako, neprirodzený odtieň, škvrny, fľaky a otieranie sa o oblečenie.

Takýmito samoopaľovacími prostriedkami si tak vytvoríte skvelý a najmä zdravý základ pre pobyt na slnku. V našej ponuke na Samoopalovacisvet.sk nájdete samozrejme širokú škálu naozaj kvalitných samoopaľovacích prípravkov TOP svetových značiek v krémovej, penovej i liquid forme.

 

Horúcim trendom je aktuálne Nástrekové opálenie, zvané tiež Cukrový nástrek, ktoré obľúbenosťou valcuje kedysi populárne slnečné kúpele – Soláriá. To ponúka naozaj kvalitný základ pre opaľovaciu sezónu už za pár minút. Funguje na rovnakej báze, ako samoopaľovacie produkty s výnimkou aplikácie, ktorú vykonáva Tanning Expert. Túto službu nájdete prevažne v salónoch krásy, kozmetických štúdiách, prípadne fitness centrách, alebo si ju môžete objednať priamo domov.

 

Profesionálne služby Nástrekového opálenia: Fake Bake k Vám domov

 

Dúfame, že sme vás týmto článkom dostatočne motivovali k tomu, začať sa postupne pripravovať na tohtoročný bronz a tiež vám ozrejmili, že opálenie môžete veľmi ľahko a najmä rýchlo docieliť aj v pohodlí vášho domova. Tak smelo do toho, lebo letná sezóna nám už pomaly klope na dvere :)

Späť do obchodu