Test produktov na prekrytie Vitiliga!

S príchodom leta a stále pribúdajúcimi slnečnými dňami pomaly odkladáme dlhé rukávy a nohavice nahradia šortky, či sukňa. Obedné slniečko je naozaj príjemné a dodáva nám potrebnú energiu. S postupným odhaľovaním pokožky však ukazujeme aj to, čo sme celú zimu skrývali pod šatami.

Nie každý sa môže pochváliť dokonalou pokožkou v jednom tóne. Nerovnomerná pigmentácia s jemnými bledými škvrnami, alebo iné kožné defekty sú častým problémom. Asi najhoršia v tomto smere je lokálna strata pigmentu zvaná vitiligo.

 

vitiligo-zakaznici

 

Vitiligo nepatrí medzi vážne ochorenia, ide v podstate len o kozmetickú vadu, no dokáže vám vytvoriť nejednu vrásku na čele. Ak sa absencia pigmentu (vitiligo) objaví na miestach ako ruky, predlaktia, kolená, lakte či dekolt, ktoré boli cez zimu ukryté pod šatami, pritiahne to nejeden pohľad. Najjednoduchším spôsobom, ako „nevyčnievať z davu“ je vitiligo ukryť.

Každý, kto sa každodenne potýka s týmto problémom, už určite vyskúšal samoopaľovací krém, make-up, púder, alebo rôzne tónovacie krémy. Výsledok však nie vždy zodpovedal predstavám a často bol doslova katastrofálny. Neprirodzená oranžová farba, fľaky a najčastejšie nepekne zafarbené oblečenie. Dávať si celý deň pozor, aby sa zamaskované miesto niekde náhodou neobtrelo, alebo sa pokožka nespotila, či podobné obmedzenie, značne uberajú na komforte života.

Ideálny by bol preto produkt, ktorý sa jednoducho používa, prekryje vitiligo bez viditeľných rozdielov a hlavne sa neobtiera.

 

A práve takéto produkty sme pre vás otestovali.

 

Testovali sme dvojicu samoopaľovacích produktov Mousse, ktoré patria u našich klientov medzi najobľúbenejšie práve na problémy spojené so stratou pigmentu, pigmentovými škvrnami a Vitiligom.

 

He-Shi Dark Foaming Mousse 150ml

vitiligo-he-shi-mousse

 

 

Fake Bake 5 Minute Mousse 207ml

vitiligo-fakebake-mousse

 

Vybrali sme dvoch účastníkov testu, ktorí trpia stratou pigmentu, rozdelili im produkty a začalo sa testovať. Produkty sa aplikovali priebežne večer, ale aj ráno pred bežným pracovným dňom, podľa potreby raz za 5-7dní. Žiadne zvláštne zaobchádzanie, aby bolo testovanie autentické, čo najviac príbuzné bežnému spôsobu života a nijak neobmedzovalo.

Presne po 30 dňoch sme si s účastníkmi nášho testu sadli a do podrobností rozobrali celý proces testovania a ich dojmy a skúsenosti s testovanými produktami. Tu sú výsledky:

 

Jednoduchosť použitia 89%

Prípravky sú v penovej forme, takže sa veľmi jednoducho nanášali. Na začiatku treba len odhadnúť správne množstvo peny, potom to už ide v celku ľahko. Rozotieranie bolo rovnomerné a vďaka indikátoru (sprievodnej farbe) bolo pekne vidieť, kade sme už natierali. Najjednoduchšie sa aplikovala Fake Bake 5 Minute Mousse. Do 3 minút bola pokožka suchá a mohli sme sa obliecť. Pokožka po pár hodinách jemne stmavla.

 

Prekrytie pigmentových škvŕn 95%

Po pár hodinách po prvej aplikácii sa pigmentové rozdiely výrazne zjemnili. Pokožka jemne stmavla (po použití He-Shi trochu tmavšia, Fake Bake jemnejšia). Aj po dôkladnom osprchovaní, kedy sa zmyli zvyšky indikátoru, opálenie zostalo a fľaky taktiež zostali prekryté. Skúšali sme penu použiť i opakovane, vtedy vitiligo takmer úplne prekryla. Pena nefungovala len v jednom prípade na dvoch malých škvrnách, ktoré mal testujúci na tele odmalička a neobsahujú žiaden pigment (úplne biele). Opaľovacie látky sa v tomto prípade nemali na čo naviazať a pigmentácia neprebehla.

 

Odolnosť voči obtieraniu a vode 99%

Keď sme aplikovali hneď ráno, potom bežný pracovný deň (bez zvýšenej fyzickej aktivity – office) a po príchode domov, žiadny výrazný problém. Raz indikátor jemne zafarbil spodné prádlo. Po osprchovaní indikátoru sa nám už nestalo, že by sa opálenie otlačilo na oblečenie. Ani na biele veci, ktoré sme schválne nosili. Problém nebol ani pri návšteve fitka a potení. Prípravok vydržal cca 6-7 dní, kým bolo potrebné si ho opäť naniesť. Pri aplikácii večer a umytí sprievodnej farby pred spaním, absolútne žiaden problém so zafarbením oblečenia, alebo obliečok.

 

Cenová dostupnosť 85%

Cena 37,95€ pri oboch produktoch sa môže zdať na prvý pohľad vysoká, no po otestovaní produktov sú vzhľadom na výsledky celkom primerané. Výsledok v oboch prípadoch prevyšuje investíciu. Po 1 mesiaci testovania sa pri 150ml balení He-Shi minuli zhruba 2/3 obsahu, pri 207ml balení Fake Bake len málo cez ½ obsahu.

 

vitiligo-obrazky-clanok-he-shi

vitiligo-obrazky-clanok-fake-bake-5minute-mousse

 

Záver: Ak trpíte stratou pigmentu a hľadáte vhodný produkt, ktorý by vám v letných mesiacoch uľahčil život, Mousse produkty určené na Vitiligo, môžeme len odporučiť. Hodnotenia našich zákazníkov sú toho dôkazom.

Mousse produkty nájdete v našej ponuke na Samoopalovacisvet.sk

 

 

Späť do obchodu