Ako správne aplikovať samoopaľovacie produkty?

Vytvoriť si opálenie pomocou samoopaľovacích prípravkov patrí medzi najrýchlejšie a zároveň najzdravšie formy opaľovania. Dokonalý bronzový odtieň za pár minút z pohodlia domova, kto by odolal?

Aby bol výsledok naozaj dokonalý a vaše opálenie 100% nielen bezprostredne po použití samoopaľovacieho prípravku, ale aj počas celej doby jeho trvania, je veľmi dôležité dodržať správny postup prípravy pokožky i samotnej aplikácie.

 

Ako-spravne-aplikovat-samoopalovacie-produkty-01

 

Prečítajte si náš univerzálny postup aplikácie, ktorý platí pre väčšinu samoopaľovacích produktov z našej ponuky. Aplikácia pri jednotlivých produktoch sa samozrejme môže líšiť. Presný postup pre konkrétny produkt nájdete vždy v detailnom popise produktu.

 

PRED APLIKÁCIOU

Pred prvou aplikáciou samoopaľovacieho prípravku je veľmi dôležité pokožku dôkladne očistiť, zmyť z pokožky prebytočnú mastnotu a zvyšky bežne používanej kozmetiky. Doprajte si výdatnú, horúcu sprchu, ktorú zakončite studenšou vodou pre stiahnutie pórov.

V tomto kroku vám odporúčame použiť univerzálnu čistiacu penu, ktorá pokožku dokonale pripravý a zároveň odstráni staršie opálenie, ak v pokožke zostali nejaké zvyšky.

 

ODPORÚČANÉ PRODUKTY:

 

Ak máte výrazne suchšiu pokožku, pred prvou aplikáciou je dôležité urobiť si peeling celého tela, ktorý pokožku nielen očistí, ale odstráni tiež odumreté kožné bunky. Zvýšenú pozornosť venujte najmä lakťom, kolenám, členkom a miestam, kde je pokožka najsuchšia. Pre znásobenie efektu použite peelingový prípravok v kombinácii s peelingovou rukavicou.

 

ODPORÚČANÉ PRODUKTY:

 

Pri peelingu pred aplikáciou samoopaľovacích produktov nepoužívajte čistiace prípravky s hydratačnými zložkami (krémové-olejové), pretože by mohli reagovať so samoopaľovacími látkami, prípadne by na pokožke mohli zanechať neviditeľný film (krémový povlak), ktorý by mohol spôsobiť nerovnomerné vstrebanie opálenia (škvrny, fľaky, alebo skrátené trvanie opálenia).

 

Ako-spravne-aplikovat-samoopalovacie-produkty-02

 

Peeling, holenie, depiláciu, epiláciu a pod. odporúčame vykonávať minimálne 24hodín pred aplikáciou samoopaľovacieho prípravku, aby pokožka mala čas sa dostatočne zregenerovať a upokojiť.

 

APLIKÁCIA

Po umytí a dôkladnom osušení môžete pristúpiť k samotnej aplikácii samoopaľovacieho prípravku na čistú a suchú pokožku bez make-upu, líčidiel, deodorantu, parfumu, akýchkoľvek krémov, olejov a inej kozmetiky.

Ak máte na pokožke problémové miesta: odreniny a chrastičky, extrémne suché miesta ako kolená, lakte, hánky, členky a pod., tesne pred aplikáciou použite špeciálne zvláčňujúce mlieko bez oleja.

 

ODPORÚČANÉ PRODUKTY:

 

Ak je súčasťou balenia samoopaľovacieho produktu aplikačná rukavica, alebo Mitt rukavica, nasaďte si ju a začnite nanášať prípravok krúživými pohybmi rovnomerne po pokožke celého tela. Ideálne je začať nohami a plynule prejsť až ku krku, na koniec tvár.

Pre dokončenie aplikačnej procedúry si opatrne vyzlečte rukavicu a opakom rúk pretrite prsty a vrchnú časť rúk. Použite pri tom len minimum produktu a samoopaľovací prípravok nevtierajte medzi prsty. Nepoužívajte dlane, pretože hrubá vrstva pokožky na dlaniach by sa nepekne zafarbila.

Na miesta prechodov a konečný finiš pri aplikácii je ideálne použiť KABUKI štetec.

 

ODPORÚČANÉ PRODUKTY:

 

PO APLIKÁCII

Oblečte si voľnejšie a tmavšie oblečenie, ideálne také, aby sa vám nedotýkala pokožka v záhyboch tela. Pokožky sa nechytajte, nešúchajte a nepoužívajte žiadnu kozmetiku.

Ak produkt obsahuje sprievodnú farbu, bude pokožka okamžite hnedá - to však nie je opálenie, ale len indikačná farba, aby bolo pri aplikácii vidieť, kde už bol samoopaľovací prípravok nanesený a kde nie. Vďaka indikačnej (sprievodnej) farbe je rozotieranie rovnomerné a nemôže sa stať, že niektoré miesta na pokožke vynecháte. Je to jediná farba obsiahnutá v produkte, samoopaľovacie zložky sú totiž okom neviditeľné.

 

ČAS PÔSOBENIA

1-8 hodín (individuálne, podľa konkrétneho samoopaľovacieho prípravku). Platí však pravidlo, čím dlhšie si samoopaľovaciu kozmetiku necháte pôsobiť, tým tmavšie bude opálenie. Maximálna doba pôsobenia je 8 hodín. Dlhšia doba nie je potrebná.

PÔSOBENIE

V čase pôsobenia produktu sa vyhnite fyzickej aktivite = potenie, nevystavujte sa vplyvom počasia. Najvhodnejšia je aplikácia pred spaním, prípadne vtedy, ak už nemáte pred sebou namáhavejší program (poobede-večer).

SPRCHA

Po uplynutí doby pre pôsobenie prípravku si doprajte vlažnú sprchu bez použitia mastných či peelingových sprchových prípravkov. Na umytie nepoužite sprchovú hubku, ani špongiu. Pokožku osušte jemne, bez zbytočného šúchania osuškou, či uterákom.

PO SPRCHE

Ihneď po osprchovaní je potrebná hydratácia pokožky. Na hydratáciu môžete použiť akýkoľvek ľahký hydratačný produkt bez olejových a mastných zložiek. Pravidelná hydratácia je jeden z najlepších spôsobov, ako si zachovať sviežu a zdravú pokožku a zároveň jeden z najdôležitejších krokov, ako si udržať získané opálenie so 100% výsledkom počas celej doby jeho trvania!

Vaše nové opálenie sa bude 12 až 24 hodín po prvej sprche vyvíjať a vy budete v tomto čase ešte tmavnúť. Vyhnite sa masívnej fyzickej aktivite, kozmetike, masáži, saune či wellnessu.

Ak vám výsledný efekt opálenia nepostačuje, pre tmavší odtieň môžete aplikáciu po 24 hod. zopakovať, no už bez peelingovej procedúry. Pre udržanie opálenia už postačí aplikácia raz za 7-10 dní, podľa životného štýlu.

 


 

Samoopaľovací prípravok môže počas reakčnej doby zanechať farebné stopy na oblečení. Sprievodná farba, ktorá tieto stopy zanecháva je však na vodnej báze, preto sa ľahko čistí bežnými prostriedkami. Po prvom dôkladnom umytí pokožky sa táto farba odstráni a tým sa 100% vylúči možnosť ďalšieho zafarbenia oblečenia.

Žiaden samoopaľovací prípravok neobsahuje UV filtre a nechráni pokožku pred slnečným žiarením.  Po použití sa telo vystavené priamemu pôsobeniu slnečného žiarenia opáli rovnako. Je preto vhodným a zdravým spôsobom, ako byť opálený nepretržite pred, počas i po letnej sezóne. "Opaľujte sa však s rozumom."

 


 

Dúfame, že vám tento univerzálny postup pre aplikáciu našich samoopaľovacích prípravkov pomôže pre dosiahnutie dokonalého bronzového opálenie počas celého roka.

Odpovede na najčastejšie otázky ohľadom našich samoopaľovacích produktov a ich aplikácie nájdete v FAQ. Ak máte otázky, na ktoré ste odpoveď nenašli, neváhajte kontaktovať našu HOTLINE na: +421948650699

 

 

Späť do obchodu